Copywriting & sisällöntuotanto

Kaipaako sivustosi laadukasta ja hyvää suomeksi tai englanniksi kirjoitettua sisältöä? Olen tuottanut sisältöä sen eri puhe- ja kirjoitussävyissä verkkokauppiaana liki 20 vuotta. Teen mm.

  • Tuoteselosteita
  • Artikkeleita ja blogikirjoituksia
  • Muotoilua ja tekstin huoltoa
  • Hakukoneystävällistä sisällöntuotantoa jossa huomioidaan sekä käyttäjä että hakukone

SEO eli Search Engine Optimization voidaan jakaa karkeasti kahteen kategoriaan. Sivuston sisäiseen ja ulkoiseen optimointiin. Vaikka sivua mainostettaisiin vimmatusti ja ulkoasu on viimeistelty tuhansilla euroilla, kauppaa ei synny eivätkä hakutulokset parane, ellei sisältö ole kunnossa.

Sisältö voi herättää käyttäjän luottamuksen, tai rikkoa sen.

Verkkokauppiaana osaan priorisoida ja auttaa priorisoinnissa. Tärkeimmät sisällöt priorisoidaan vähemmän liikennettä ja arvoa tuovien tuotteiden edelle, ja seurataan kävijätilastoja sekä positiivisesti että negatiivisesti erottuvien sivujen osalta. Matalalla roikkuvat hedelmät, eli keskeisimmät tuotesivut kannattaa huoltaa ensimmäisenä, ja keskittyä vasta sen jälkeen vähemmän tärkeisiin sisältöihin. Kun tärkeimmät on tehty, odotetaan hetki ja tehdään sama jälleen uudestaan.

Sisällöntuotanto verkossa on pitkäjänteistä, mutta palkitsevaa työtä. Sivuston hakukonenäkyvyyttä orgaanisissa tuloksissa ei voi rakentaa hetkessä, vaan näkyvyys vaatii pitkäjänteistä ja laadukasta sisällöntuotantoa. Samaa pitkäjänteisyyttä arvostavat myös käyttäjät.

Mikäli kaipaat kumppania tuottamaan uutta sisältöä tai huoltamaan vanhaa, ole yhteydessä. Laadukas ja yhtenäinen sisältö on edellytys verkossa menestymiseen!